1 juni 2021
18:30

Referat: Skegrie BK - AIF Barrikaden

Startelva: Adrian Almqvist (ny spelare) – Viktor T, Daniel Gezavati (ny spelare), Matte, Ghafur – Maksym, Alex, Anton, Pontus – Mahsum Kömürcü (ny spelare), Simon A

Avbytare var Lamin som kom in som högerback redan efter en kvart sedan Viktor T skadat sig, spelade i den positionen resten av första halvlek för att sedan spela mittback i andra, Markus Ahlgren (ny spelare) som kom in som anfallare efter en dryg halvtimme, spelade där halvleken ut för att sedan spela höger yttermittfältare i andra, David G som kom in som högerback efter 40 min och spelade som sådan matchen ut, Milad som spelade sista halvtimmen som vänsterback och Abbe som spelade sista knappa halvtimmen som vänster yttermittfältare.

Skegrie visade sig vara ett riktigt bra och välorganiserat lag med ett bra passningsspel, både det korta och det långa, och som gick in hårt i närkamperna och ofta gav oss väldigt lite tid att behandla bollen. Det var också de som i första halvlek hade något mer av spelet och också hade lite fler målchanser. Det var dock vi som först var nära ett ledningsmål när Anton från ganska långt håll drog på med en frispark mot krysset men där deras målvakt med en riktigt bra räddning kunde tippa bollen till hörna.

I andra halvlek rivstratade vi och redan efter 35 sek tog vi ledningen efter ett riktigt mönsteranfall med en boll längs kanten som Markus nickade (väl?) fram till Mahsum som skickligt tog sig förbi motståndare och ner till kortlinjen och slog ett inlägg som efter en retur hamnade hos Simon som relativt bekvämt kunde slå in bollen.

Även om Skegrie inte långt därefter på kontringar skapade sig två hyfsade lägen med dåliga avslut fortsatte vi att spelmässigt dominera. I den 59:e min kvitterade dock Skegrie efter ett onödigt bolltapp på västerkanten. Spelet jämnade nu ut sig men under en ganska lång period var det nu lite mer ställningskrig utan några riktigt heta målchanser åt något håll. Vi hade dock ett par långskott tätt utanför målramen.

I den 77:e min gjorde sedan Skegrie efter ännu ett onödigt bolltapp, den här gången ganska högt upp på vår högersida. Efter detta lyckades vi på nytt forcera fram ett spelövertag. Båda lagen hade var sin chans att göra mål av samma slag med lite kalabalik nära målet med mycket sparkar hit och dit. Vår var den senare – och möjligen den hetare av dem - och kom i den 86:e min när vi hade en boll som dansade på mållinjen innan den kunde rensas bort.

Totalt sett gjorde vi en ganska bra insats men sett över hela matchen var Skegrie det lite bättre laget i en, speciellt med tanke på matchringrost, bra match med ett bra tempo och en bra intensitet.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 6-7 Avslut på mål: 3-6 Avslut utanför: 4-4